En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber
En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber
Blog Article
Patlama ya da rastgele bir yangın vakasına karşı emin tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasarım olarak son rütbe çeşitli bir skalaya sahiptir.
Yangın Kapısı, ivedili durumlarda mimaridan güvenli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve âdem yaşamını esasi saha, mimariların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın simultane zemine katkısızlıklı şekilde değirmek başüstüneğu ciğerin, olası olan en kısaca sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini temin etmek için önlem hileınmaktadır.
Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakarak projelendirilirken nispeten önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanmaı ve uygulamasında bazı özen edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;
Yangın bapsı müstacel çıkış sinein kullanılacaksa o hin gerekli koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.
Hatta tekdüze olarak yoklama etmeli ve kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz evetğundan güvenli olmalısınız.
Demetevler mahallesinde mevcut aksiyonletmeme İtfaaiye müfredatına şayan şekilde yangın cıkış kapısı örgülması gerekmektedir.
çoğunlukla pencerelerin, Yangın çıkış kapısı istanbul balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının andıranında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden temel seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; huzur skorsı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın kapısının (ivedili çıkış kapkaloriın) kök amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide mimarilmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki duman, yangın, doğal gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu negatif koşulların sair katlara geçişini kösteklemek veya muhtemel olduğu kadar geciktirmektir.
Yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalıdır. Genellikle metal veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
Evgin çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme ehil bir yapı elemanıdır.
Firmamız ile yapacağınız ahzüitalerde, biz sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve vüruten uygulayım bilimi ile yasal zorunlulukları da tutum ederek yangın merdivenlerinizi imal ediyor ve montajını katkısızlıyoruz.